top of page

Szita alternatíva

szita alternatíva.jpg

Szita 25 éve alatt végül az elszegényedés jutott. Négy esztendő alpolgármesterség, majd 25 év polgármesteri hatalom után mi mást mondhatnék: Szita Károly valamihez ért. De jó volt ez a kaposváriaknak? Ha bárki is azt hiszi, hogy őt kell legyőzni, téved! Szita Károly már győzött - régen legyőzte Kaposvárt!

Tény, hogy nettó 85.000 forintnál alacsonyabb a kaposváriak átlagbére. Szita Károly is elismerte, hogy az átlagbért növelni kell - no de kinek a sikertelensége az, hogy idáig jutottunk? Sikeres várospolitika az, ahonnan csak az elmúlt 9 évben több mint 6000 ember költözött el? Azt mondják Szita Károly kiváló politikus, ügyes játékos - de ez a képessége, energiája mit ért?

4+25 év - ennyi idő a pályán elegendő volt ahhoz, hogy a 'játékában' sokan sérüljenek - többen maradandóan is - játékosok még a saját oldalán is, a bírák (ha voltak egyáltalán) és a nézők közül is sokan, akik talán maguk sem tudják, hogy lehet EZT másképp is játszani!

Rengeteg család sérült Szita Károly polgármestersége idején! A kaposváriak többsége elszegényedett, külföldre kényszerültek menni a tisztességes megélhetést biztosító munkahelyekért. Sokan már soha nem térnek haza, valahol másutt új hazát találtak. A rendszer, mely a munkán alapul, befogadta, meg tudta tartani őket - Kaposvár nem volt erre képes!

Bár szolgálni tudok, de nem értek a politikának ahhoz a részéhez, ahogyan ma Magyarországon és itt Kaposváron működik. De nem is így akarok dolgozni! Amúgy pedig biztos hamarabb elsajátítom a polgármester igazi teendőit, mint Szita Károly megtanulná bármely a szabadpiacon működő generálépítő, ingatlankezelő cég vezetését, mely nem nyer baráti alapon sem munkákat, sem pályázatokat.

Abban a világban, ahonnan én érkezem, nincs mellébeszélés, hazug propaganda, populista harsányoskodás, mások eredményeivel büszkélkedő vezetők. Meg tudom mutatni a kaposváriaknak, hogy igenis lehet, és lesz alternatívája a 25 éve regnáló polgármesternek, Szita Károlynak.

Aki rám szavaz, magára szavaz!

bottom of page