top of page

Közéleti Kávéház

KEZDŐDIK…


HIVATALOSAN BE SE JELENTETTÜK AZ INDULÁSUNKAT, S MÁR REMEGVE ’FARKAST’ KIÁLLTANAK A HATALOM ŐRZŐI…

ELSŐRE EGY VISSZAFOGOTT, ELEGÁNS KAMPÁNYT TERVEZTÜNK, DE BEVALLOM NEM FOG MENNI! DE AZ SE LEHET IGAZ, HOGY EGY SZÖRNYET CSAK EGY SZÖRNY GYŐZHET LE… EGY SZÓ, MINT SZÁZ, SEMMIT SE HAGYUNK SZÓ NÉLKÜL! S VÁLASZUL –IGAZ EZEK NÉLKÜL IS–  MINDIG LESZNEK NEKÜNK IS KÉRDÉSEINK!!

 

OLVASSÁTOK:

(FEKETÉVEL AZ EGYÉBKÉNT LOPOTT ’KÖZÉLETI KÁVÉHÁZ’ ENGEM LEJÁRATÓ VIDEÓS ANYAGÁNAK PONTOS –HELYESÍRÁSI HIBÁKKAL EGYÜTT KIMÁSOLT- LEIRATA + PIROSSAL VÁLASZAINK, ÉS KÉRDÉSEINK)

Így próbálta meg elkerülni Kaposváron az adófizetést az adóelkerülő Horváth Ákos Ervin.

A baloldal 2019-es közös polgármester jelöltje Horváth Ákos Ervin civilnek próbálta meg álcázni magát, de nagyon hamar lebukott. a civilség azért bukott meg mert? Kiderült ugyanis, hogy cége a Mad-Day építő Kft. Magyarország egyik legismertebb offshore településén Új-Lengyelben volt bejegyezve. ALAPÍTVA ! (nem mindegy..) Mindezt valószínűleg azért, Hogy ne Kaposváron kelljen iparűzési adót fizetnie, amit egyébként a kaposvári közösség támogatására hoztak létre. A kaposvári közösség támogatására érkezett a városba sok-sok milliárdnyi közpénz is (kórház és színház felújítás, uszoda és sportcsarnok építés, intermodális csomópont, iskola felújítások – csak hogy a nagyobbakat említsem = ezek kivitelezésében mennyi volt a valódi kaposvári cégek részaránya? az öngyilkos vállalkozókról se feledkezzünk!! se a többszörös túlárazásokról, az itt hagyott minőségről, az átgondolatlan, lakosságra kényszerített tervezésekről..


Tehát miközben a Mad-Day tevékenységét valójában Kaposváron végezte, a cég székhelye hivatalosan Újlengyelben volt, mindezt azért, hogy ne kelljen iparűzési adót fizetnie Kaposváron.

Tisztázzuk az alapokat: a Mad-Day Kft 1995-ben Kaposváron alakult és azóta is Kaposváron fizeti az iparűzési ** a telek és építmény adókat. (csak az elmúlt 5 évben: ÁFA 62,5 mFt;  IPA 9,06 mFt; építményadó 4,84 mFt; telekadó 5,64 mFt; TAO 4,2 mFt) Sose volt titok, még a szakmai önéletrajzomban is közzétettem, hogy az ingatlanok kezelését 2015-ben szétválasztottuk az építőipari generál kivitelezéstől, ezért alakult a Mad-Day Építők Kft, melynek a kezdetek óta nem volt kaposvári megbízása (vajon miért??). S mivel multik irodaközpontjait építettük eleve egy Pest megyei cégalapítás volt a cél, mert vidéki építő kisebb eséllyel nyert el tendereket. Az IPA mentes székhely által a töredékét spóroltuk meg a sok ezer km-nyi autózás, családoktól távoli munkahely és szállások költségeinek. Végül az Újlengyelben alapított céget nem ún. taktikai okokból hoztuk vissza Kaposvárra, mert el se vittük.., hanem épp ide hoztuk! Végre helyben is dolgozhattunk, persze nem egy zsíros iskolafelújításban, ahol a kedvenc házi kivitelező az tett amit akart (volt ott gyermekek gázmérgezése!!, elképesztő beázások, évnyitó előtt félbehagyott villámhárító rdsz, legutóbb életveszélyes tető beszakadás..), hanem az eddigi referenciáinknak köszönhetően mi a valódi versenyszférában kaptunk feladatot. Egy francia multinak egy 40 főt foglalkoztató üzemét építhettük, melynek átadásán SzK is jelen volt, s irgalmatlan süketségeket mondott és tett, de elegánsan csendben voltam, mint ahogy a ’kényszerített’ helyi sajtója is elegánsan elhallgatta, hogy cégünk 40 kaposvári (nem 3. világbeli!!) ember munkahelyének megteremtéséért is dolgozott… Persze az se hír, hogy az itt végzett munka után az ’offshore’ cégem természetesen Kaposváron fizette az iparűzési adót. Végül ebben a hatalmas gazdasági fellendülésben, mely majd fel is lökte a magyar építőipart,,, mi is kevesebb és kisebb munkákat nyertünk. Ezeket már itt helyben, ezért okafogyottá vált a ’kalandozó’ létforma – az építő céget nem vissza, hanem átjelentettük Kaposvárra. Kérem szépen az összeesküvés elméleteket máshol keresni szíveskedjenek  - tőlem bátran lehet kérdezni milliókról, próbálják meg ezt SzK-nál is, de javaslom ne adják alább milliárdoknál.. !! Gurult abból ide is oda is épp elég….

  **  IPA, építmény és telekadó: ami mindig is a legmagasabb mértékű volt, s ne feledjétek mikor SzK 2014-ben minden egyeztetés nélkül több, mint a 4x-esére emelte az ingatlan és telekadót. Az akkoriban létrejött cégszövetség nyomására először megértő tárgyalásokat folytatott, majd közzétette, hogy Pécsen készülünk a szocik segítségével tüntetést szervezni… el se hittük mit olvasunk, végül az oszd meg és uralkodj (helyi) politikája bejött..(de ez egy másik történet – valahol itt fogalmazódott meg bennem, hogy másként illene vezetni egy várost, egy közösséget, s ha neki ez magától nem megy, akkor…)


nemrégiben vélhetően a választási kampány miatt politikai okokból Újra Kaposvárra helyezte a cég székhelyét. Akkor még nem szokványos módon a DK egykori önkormányzati képviselője Kováts Imre is kijelentette, hogy ő nem hajlandó együttműködni egy offshore botrányba keveredett politikussal.
A magamutogató Imre bácsi – nos én csak olyasmit hallottam, hogy mikor távozott a cukorgyári vezetői pozíciójából, volt dolgozói az asztalokon táncoltak…

 

Ezek után nem meglepő, hogy az offshore király Horváth Ákost költségvetési csalás és közokirathamisítás gyanújával jelentette fel egykori szövetségese, az ex-jobbikos Takács Rihárd ügyvéd.

TR a profi ügyvéd – ki tán a szemébe néző kóbor kutyát is feljelenti fenyegetésért.. vélhetően politikai megbízásból kreál egy ügyet (többet is), tudja hogy kell azt, hiszen ismereteim szerint hasonlókból jól megél, besétál a rendőrségre, a NAV-hoz, vagy esetleg rögtön valamely általa nyilvánosan szidott pártközpontba,, Ott hivatalból még a laposföld elméletet is le kell hogy gépeljék, majd mindezt közzé teszi…Neki lehet –érdekes.. Konkrétan ezt nevezik aljas célból elkövetett rágalmazásnak, mely 2 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, de ugye cirkuszra vágyó kis népünk bírósága szerint egy közszereplőnek még a hamis vádakat is tűrnie kell,,,
TR ellen 3 rendbeli büntető ügyet kezdeményeztünk, melyre a másodfokú büntetőbíróság végzése röviden annyi volt:
’[9] Dr. TR vádlott az eljárás során ténybeli beismerő vallomást tett,,,[12] A tényállásban rögzített cselekmények nem vitásan rendkívül erős kritikát fogalmaznak meg, önmagukban ezek tényállítások és értékítéletek alkalmasak a rágalmazás vétségének a megállapítására, azonban a Btk. 226. §, (3) bekezdésében foglaltakra figyelemmel a vádlott nem büntethető,,’
tehát ha közszereplő vagy, hazudhatnak rólad bármit is – tűrnöd kell!! Lehet nem egyformák az elvárásaink se az ítélkezés, se közbeszéd szempontjából. Nem is igazán kell csodálkozni ha már csak elvétve találkozunk normális politikussal is…
Ezért se kellene max. 2 ciklusnál többet engedni…

Én eggyel már csak azért is megpróbálkozok, mert hiszem, hogy lehet tisztességgel szolgálni…

S tudnotok kell, hogy épül-érkezik egy CIVIL ERŐ, tele szakemberekkel, kik nem félnek!
Lesz válasz a hazugságokra, az ármánykodásokra, de leginkább alternatíva és jövőkép - ez utóbbi mindenkinek!!!

Jól látható, hogy az adóelkerülő pénzért bármire képes trükkök százalival próbálta meg kihúzni magát a közös teherviselés alól. trükkök százai – nos számoljuk, de a tiéteket..
Szerintetek egy ilyen ember megérdemli, hogy polgármesternek válasszák?

A VÁLASZ A TI KEZETEKBEN – június 09-én a szavazó fülkékben!!

folyt köv. tudjuk, hogy van még témájuk  - állunk elébe !!

 

Horváth Ákos Ervin

_5d823de5-bd11-4522-b2ca-76fa88d6778e.jpg
bottom of page