top of page

Demokrácia - nem sérült, hanem nincs

Demokrácia - nem sérült, hanem nincs! - kép.png

Sokszor hallom, hogy a jelenlegi kormányzás alatt az elmúlt években egész Magyarországon sérült és folyamatosan sérül a demokrácia - de maradjunk most Kaposváron:

Az én véleményem is lehetne általános, de mióta elfogadtam a felkérést és polgármesterjelölt lettem már más szemszögből és sokkal mélyebben látom azt, amit talán soha nem szerettem volna látni, hallani. Bizonyára elfogult is vagyok, de a tények ugye makacs dolgok. Kezdjük akkor ezzel: miért csak én, illetve az ellenzéki oldal írja le őket? Ez nem elfogultság! Ez tény, hogy a hatalmát védő, féltő oldal által birtokolt média semmit nem ír rólunk = elhallgatás. Na, ez az elfogultság, de nevezzük nevén:

 

hatalommal való visszaélés!

Vegyük sorra, melyek azok a fórumok, ahol mi nem létezünk vagy csak általánosító, lejárató álláspontok olvashatóak rólunk:
- Kapos TV,
- Most Médiacsoport (Kapos Extra, Rádió Most, kaposvarmost.hu),
- Somogyi Hírlap,
- és számtalan kisebb-nagyobb hatalompárti weblap, köztük több kifejezetten lejárató "fake news" (álhíreket) gyártó oldal.

 

Nos, ez a lakájmédia, nem csak minket hallgat el, hanem a valós, közérdekű kaposvári híreket is!
Mindezt már olyan gátlástalanul, hogy az már a szimpatizánsaiknak is kontraproduktív, a saját táboruk józanabbik felét is elgondolkodtatja - persze, nem az elvakult, kritikátlan hívőket.
Meglepődve olvasnánk, ha a felsoroltak a választásokig hátralévő két hétben bármi érdemeset is közzé tennének rólunk. Hacsak nem újabb 'ütős' álhíreket, amikkel ideig-óráig (legalább az október 13-ai választásokig) hitegethetik a kaposváriakat. Azon sem lepődnék meg, ha marslakókat bújtató Soros-bérenccé válnánk a helyi propagandasajtóban. (ezen írás közben sikerült a plakátjaink kihelyezése végett megjelennünk - ezért fogadják 'örök' hálánk,,, s külön gratulációnkat, hogy végre elkapták a kaposvári
Yakuza-t,,,J)

 

Az sajnos egyértelműen tény, hogy Kaposváron a tájékoztatás egyoldalú, egy szó sem olvasható az ellenzék valós céljairól és ugyanígy tabu az a téma is, hogy gyakorlatilag az összes városi beruházás botrányos, a közpénzeket a hatalmon lévők 'külön' irányba terelik.

 

Isten őrizz, hogy a mostani ellenzéknek, civileknek is olyan fegyelmezett sajtója legyen, mint a már 25 éve regnáló polgármesternek - hiszen akkor végleg odalenne a demokrácia. (értem ez alatt a kampány idején is sokszor egymást szapuló ellenzéki érzelmű írókat - de 'abszolútértékben' nézve/ olvasva, ez normálisnak is vehető - valljuk be nem szoktunk hozzá, pedig ideje lenne elkezdenünk,,,)

 

Összefoglalom: Kaposváron a demokrácia nem sérült, hanem NINCS!

 

A helyreállítás a választási győzelmet követően már gyorsan fog menni - egy dolog hátráltathatja, hogy elszoktunk tőle!De sebaj, együtt majd menni fog - igény és szándék van rá és nem is kevés.

bottom of page