Szavazni vagy sem

2019.09.18


Kopogtattunk.
- Nem merek aláírni - mondta halkan az asszony, és aggódva körülnézett.
- Nem is kérem, ismertem fel a helyzetet.
- Kérem, olvassa el a szórólapunkat, tájékozódjon, s éljen a jogával, hogy választhat. A szavazófülkébe nem lát be senki! - próbáltuk megnyugtatni. Az asszony nem szólt semmit. Aztán tétován hátrébb lépett, hogy be tudjunk menni az ajtón.
- Azt szeretnénk, hogy ne csak a hatalmat őrző propaganda tévéiből, rádióiból, újságjaiból, szórólapjaiból és a plakátjaikról tájékozódjon - kértük. - Kérem vegye a fáradságot, hogy átböngéssze a szórólapunkat, hiszen a saját és családja sorsáról is szó van. Majd vessen össze mindent: például amit a 25 éve regnáló polgármesterünk szajkóz, és ahogyan Ön, a családja, a rokonai és barátai élnek. Mérlegeljen, beszélgessen másokkal erről. S kérdezzen! Tőlünk biztosan érdemes, mi válaszolni fogunk.

- Hozzon döntést, s mindenképp menjen el szavazni! - mondtuk még. - Ez csak rövid időbe kerül, viszont alapvetően meghatározza, hogy mi történik Kaposváron a következő öt esztendőben. Az idő, amit a szavazásra fordít, a következő 5 évre kivetítve mindössze napi 1 másodpercet jelent. Ezzel szemben egy jó döntés nagyon sokat érhet! Ugye nem szabad kihagyni?

A szavazást nem szabad kihagyni!